Dünya xalqlarının qida mədəniyyəti, adət və ənənələri (fənni üzrə dərs vəsaiti)
Müəllif | Xatirə Həsənova |
---|---|
Nəşr olunduğu il | 2021 |
Elm sahəsi | Mədəniyyət |
Nəşriyyat | AzMİU |
Nəşr yeri | Bakı |
Xatirə Həsənova. Dünya xalqlarının qida mədəniyyəti, adət və ənənələri (fənni üzrə dərs vəsaiti). Bakı, AzMİU, 2021.
Qidalanma yalnız sosial yönümlü bir hadisədir və hər bir xalqın qidalanması onun tarixi, iqlimi, yaşayış yeri ilə ayrılmaz surətdə bağlıdır. Dünya xalqlarının qida ənənələri yalnız qlobal mədəniyyətin bir hissəsi kimi deyil, həm də turizm resursları kimi qəbul ediməlidir.