GERIYƏ

Meyvə və tərəvəzlərin emalı texnologiyası. Dərs vəsaiti

Müəllif Hasil Kamaləddin oğlu Fətəliyev, Aidə Nizami qızı Əsgərova, İradə Məmmədtağı qızı Əsgərova
Nəşr olunduğu il 2017
Elm sahəsi Aqrar
Nəşriyyat
Nəşr yeri Bakı

Hasil Kamaləddin oğlu Fətəliyev, Aidə Nizami qızı Əsgərova, İradə Məmmədtağı qızı Əsgərova. Meyvə və tərəvəzlərin emalı texnologiyası. Dərs vəsaiti. Bakı, , 2017.

Kitabda meyvə və tərəvəzlərin konservləşdirmə metodlarının nəzəri əsasları, isti sterlizə və onun parametrlərini müəyyən edən amillər təhlil olunmuşdur. Konservlər üçün qablar və qablama materialları və onların müqayisəli təhlili verilmiş, ekoloji təhlükəsizlik nöqteyi-nəzərdən biopolimer və yeyilən qabların üstünlükləri göstərilmişdir.