GERIYƏ

Azərbaycan kulinariyası ensiklopediyası

Müəllif
Nəşr olunduğu il 2007
Elm sahəsi Ensklopediya, sorğu kitabları
Nəşriyyat Şərq-Qərb
Nəşr yeri Bakı

. Azərbaycan kulinariyası ensiklopediyası. Bakı, Şərq-Qərb, 2007.

Özünəməxsusluğu ilə ta qədimdən məşhur olan Azərbaycan mətbəx mədəniyyəti Vətənimizin coğrafi mövqeyi, xalqımızın milli ənənələri, həyat tərzi və s. bağlı tarixən formalaşan xüsusiyyətlərə malikdir. Fotoşəkillərlə zəngin ensiklopediyada Azərbaycan mətbəxinin xalq arasında geniş yayılmış 200-ə yaxın sulu və quru xörək reseptləri, eyni zamanda qəlyanaltılar, turşular, mürəbbələr və digər kulinariya məmulatları haqqında məlumat verilir