Azərbaycan kulinariyası ensiklopediyası
Müəllif | |
---|---|
Nəşr olunduğu il | 2007 |
Elm sahəsi | Ensklopediya, sorğu kitabları |
Nəşriyyat | Şərq-Qərb |
Nəşr yeri | Bakı |
. Azərbaycan kulinariyası ensiklopediyası. Bakı, Şərq-Qərb, 2007.
Özünəməxsusluğu ilə ta qədimdən məşhur olan Azərbaycan mətbəx mədəniyyəti Vətənimizin coğrafi mövqeyi, xalqımızın milli ənənələri, həyat tərzi və s. bağlı tarixən formalaşan xüsusiyyətlərə malikdir. Fotoşəkillərlə zəngin ensiklopediyada Azərbaycan mətbəxinin xalq arasında geniş yayılmış 200-ə yaxın sulu və quru xörək reseptləri, eyni zamanda qəlyanaltılar, turşular, mürəbbələr və digər kulinariya məmulatları haqqında məlumat verilir