Fermentlər (Dərs vəsaiti)
Müəllif | İbrahimov Ə.Ş., Piriyev M.Z., Qənbərov D.Ş., Hüseynov H.T. |
---|---|
Nəşr olunduğu il | 2014 |
Elm sahəsi | Təbiət elmləri |
Nəşriyyat | |
Nəşr yeri | Naxçıvan |
İbrahimov Ə.Ş., Piriyev M.Z., Qənbərov D.Ş., Hüseynov H.T.. Fermentlər (Dərs vəsaiti) . Naxçıvan, , 2014.
Dərs vəsaitində fermentlər haqqında ümumi məlumat, onların bioloji rolu, öyrənilməsi və inkişaf tarixi, ümumi xassələri, katalitik fəaliyyəti, istiliyin və mühitin reaksiyasının fermentlərin fəaliyyətinə təsiri, kolloid və elektrolitik xassələri, izoelektrik nöqtəsi, təyin edilməsi və təmizlənməsi üsulları, fermentləri aktivləşdirən və fəaliyyətdən salan amillər, bioloji oksidləşməsi, təsir mexanizmi, fementativ reaksiyaların kinetikası, orqanizmdə tənzimlənməsi, hüceyrədə lokallaşması, kimyəvi təbiəti, immobilləşmiş fermentlər, fermentlərin təsnifatı, əsas funksiyaları, fermentlərin təcrübi əhəmiyyəti haqqında məlumat verilir. Bitki orqanizmlərində təsadüf edilən üzvi birləşmələrin bir qrupuna fermentlər və ya enzimlər deyilir.