GERIYƏ

Ədviyyat və yabanı tərəvəz bitkilərinin ensiklopediyası

Müəllif Mayis Qasımov, Gülər Qədirova
Nəşr olunduğu il 2004
Elm sahəsi Tibb elmləri
Nəşriyyat «1 lm», ABU
Nəşr yeri Bakı

Mayis Qasımov, Gülər Qədirova. Ədviyyat və yabanı tərəvəz bitkilərinin ensiklopediyası. Bakı, «1 lm», ABU, 2004.

Kitabda tropik vo subtropik ölkələrin, eləcə də Azərbaycan florasının tərkibində yayılan 500 növo qədər ədviyyat və yabanı tərəvəz bitkilərindən hazırlanan qida məhsullarının iqtisadi əhəmiyyətindən, onların insan sağlamlığında oynadıqları rollardan geniş bəhs edilir. Əsərdə ədviyyat və yabanı tərəvəz bitkilərindən hazırlanan müxtəlif növ xörəklərin, şirə və sərinləşdiricilərin tərkibindəki vitaminlərin, zülalların, yağların, karbohidratların, makro- və ınikro elementlərin maddələr mübadiləsinin normal gedişində oynadıqları rolların əhəmiyyətindən də geniş söhbət aparılır.